1. Home
  2. /
  3. About Us
  4. /
  5. Careers
  6. /
  7. Sijoitusanalyytikoita/Analyytikkoharjoittelijoita

Sijoitusanalyytikoita/Analyytikkoharjoittelijoita

Sijoitusanalyytikoita/Analyytikkoharjoittelijoita  (Osa-aikatyö, etätyö, useita paikkoja)

Olemme etsimässä sijoitusanalyysin tekijöitä. Analyysi keskittyy järjestelmämme ympärille (Excelissä tuotetaan numerot ja viedään netin yli järjestelmään asiakkaille, kommentit kirjoitetaan suoraan nettiin) ja vaatii kirjanpidon ja arvonmäärityksen peruskäsitteiden ymmärtämistä. Kokemus alalta on eduksi. Työ sopii hyvin alan opiskelijalle sekä aktiiviselle ja sijoitustutkimusta ymmärtävälle piensijoittajalle.
Järjestelmä jolla analyysiä tuotetaan on täsmälleen sama tuotteemme, jota ammattianalyytikot käyttävät asiakasyrityksissämme analyysin tekemiseen. Näin ollen jos olet harkinnut alalle pyrkimistä tulevaisuudessa niin tämä on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan ammattilaisten käyttämiin työkaluihin. Lisäksi saat myös kommentteja ja palautetta tekemästäsi analyysista ja sitä kautta voit kehittää osaamistasi.

Työtä voi tehdä joko toimistoltamme käsin tai etätyönä.

EDELLYTYKSET

Tärkein ominaisuus on kiinnostus rahoitusalaa ja sijoittamista kohtaan, eikä koulutus- tai työhistorialla ole varsinaisesti merkitystä. Luonnollisesti kuitenkin arvostamme koulutusta tai työkokemusta esimerkiksi rahoitusalalta, mutta toisaalta pitkä harrastuneisuus voi olla ihan yhtä hyvä meriitti. Perushyvät tietotekniset taidot ja etenkin Excelin hallitseminen ovat kuitenkin tarpeen, jotta analyysityökalujen käyttö onnistuu jouhevasti. Kaikille kiinnostuneille tarjoamme jonkunlaisen mahdollisuuden näyttää kykynsä eli vaikka valitsemmekin alkuun hakemusten tms. perusteella vain muutaman parhaan, joille maksamme heti palkkaa, niin kaikki ”rannalle jääneetkin” saavat kyllä mahdollisuutensa näyttää osaamisensa julkisen analyysin tekemisessä ja sen jälkeen arvioimme tilanteen uudestaan ja nostamme tarvittaessa palkattavien joukkoon parhaan analyysin tehneitä henkilöitä lisää. Eli kovalla osaamisella ja muutaman tunnin ilmaisella työllä pääset tässä hakuprosessissa joka tapauksessa maaliin vaikka tekisimmekin virhearvion emmekä alkuun osaisi palkata juuri sinua.

TYÖTEHTÄVÄT

Pääasiallinen työtehtävä on tuottaa sijoitusanalyyseja yrityksistä. Tämä pitää sisällään historiatietojen syöttämisen järjestelmään sekä ennusteiden tekemisen tuleville vuosille excel-työkaluamme käyttäen. Analyysin kenties tärkein osa on kommentit ja perustelut luoduille ennusteille.

Analysoitavat yritykset ja niiden lukumäärän analyytikko pääsee vaikuttamaan itse, mutta ennen analyysin aloittamista Valuatum hyväksyy analysoitavan yrityksen. Yhdellä yrityksellä voi olla myös useampia analyytikoita ja analyyseja, jolloin analyysit rankataan parhausjärjestykseen. Parhaat analyytikot voivat päästä myös arvostelemaan muiden analyyseja ja kasvattaa tulojaan tätä kautta.

Sijoitusanalyysin tuottaminen ja myyminen ei ole tällä hetkellä osa Valuatumin liiketoimintaa ja kyseinen tehtävä johon nyt työntekijöitä haemme onkin osa erästä T&K-projektiamme. Sinun roolisi olisi meidän tuellamme näiden analyysien tuottaminen (analyysit tulevat siis ideaalitilanteessa hyvinkin suuren yleisen nähtäväksi ja ne saa halutessaan tehdä myös nimimerkillä, eli omaa nimeä ei välttämättä tarvitse käyttää). Toivomme lisäksi että sinulla olisi kiinnostusta tämän projektin muihinkin osa-alueisiin, kuten nettisivujen suunnittelu ja työstäminen. Ja luonnollisesti meillä on Valuatumilla paljon muitakin liiketoiminnan osa-alueita joihin liittyen voi aueta kiinnostavia tehtäviä jos mielenkiintoa tällaista kohtaan löytyy.

PALKKAUS JA TYÖSUHDE

Työtä tehdään osa-aikatyönä ja tuntien määrään pääsee itse vaikuttamaan. Työ sopii luonteeltaan hyvin etätyöksi, mutta sitä voi tehdä myös toimistoltamme käsin Herttoniemestä. Eli toisin sanoen työ ei vaadi että asut Helsingissä tai että edes koskaan vierailet toimistollamme (joskin tämä helpottaa perehdytystä). Palkkausmuotona tuntipalkka tai sopimuksen mukaan myös urakkapalkka mahdollinen.

TAUSTAA

Valuatum on analyytikkovoimin perustettu rahoitusalan ohjelmistoyritys, jonka tuotteita ovat yritysten arvonmääritysmallit erilaisine osakeanalyysityökaluineen sekä vastaavien tilinpäätösmallien käyttäminen luottoriskin yhtiökohtaiseen määrittelyyn. Viime vuosina olemme keskittäneet valtaosan tuotekehitysresursseistamme luottoriskipuolelle ja erityisesti koneoppimista hyödyntävien konkurssiriskimallien kehittämiseen, mutta kuluvan vuoden aikana olemme ohjanneet taas enemmän resursseja myös osaketutkimuspuolelle.

Referenssiasiakkaitamme ovat mm. Evli, Danske Bank, Inderes, Redeye, Garantia, Finnfund, Finnvera ja Fundu.
Voit tutustua yritykseemme tarkemmin verkkosivuillamme: www.valuatum.com

HAKEMUS

Hakemuskirjeet ansioluetteloineen voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen erekrymarras2019@valuatum.com. Otamme hakemuksia vastaan marraskuun loppuun asti. Haastattelut aloitamme kuitenkin heti kun sopivia hakijoita löytyy, joten toimi nopeasti!

Lisätietoja tehtävästä antavat CEO Esa Mäkeläinen (+358 44 342 0250) ja Kalle Piiroinen (+358 50 344 96 72)